Fogsebészet, implantálás

fogimplantacio

A foghiányok pótlásának legmodernebb megoldása az implantáció, azaz a fogbeültetés. A különböző implantációs technikák az elmúlt években jelentős fejlődésen mentek keresztül. A mai modern fogászatban az implantátumok szigorúan szövetbarát anyagokból készülnek, kilökődési reakciót csak igen ritkán okoznak. Az ALL 4 DENT-nél a németországban 30 éve gyártott BEGO implantátumokat használunk.

A hiányos fogazatot helyreállító implantációs fogpótlás javítja a rágást és a beszédet, komfortérzést biztosít, előnyösen változtatja meg az arc esztétikáját. Az implantációs fogpótlás ugyanúgy működik, mint annak előtte a saját fogak.

 

Fogpótlás implantátummal

A fogbeültetéskor egy vagy több fogat pótlunk. Ha csak egy fog pótlására van szükség, az nem érinti a mellette lévő fogakat. Az is előfordulhat, hogy 1-3 implantátum egy komplett fogsort vagy egy több fogból álló hidat tart.

 

Az implantáció

Az implantációkor lényegében egy csavart fúrunk az állkapocsba, aminek a fejére rögzítjük magát a fogat, hidat vagy a komplett fogsort. A gyógyulási folyamat általában 3-5 hónapig tart.

 

Szájsebészeti technika

A legtöbb hazai rendelőben általános fogorvos is elkészítheti az implantátumokat, és elvégezheti a kezelést.

 

Bego Semados implantátum

Német gyártmányú, prémium minőségű implantátumok

 

BEGO-Logo

A világon rengeteg fogimplantátumot használnak, melyek közül az ALL 4 DENT a BEGO Semados implantátumokat tartja a leghatékonyabbnak. Ennek a módszernek hála csupán minimális csontfúrás szükséges. Rendkívüli megbízhatóságával, precíz megmunkáltságával és a legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelő kialakításával a nemzetközi piac egyik vezető szereplője lett.

Az implantációnak hála, ma már szinte minden típusú foghiányt megfelelően és esztétikusan tudunk pótolni. Amennyiben több fog helyreállításáról van szó, akkor célszerű hidakkal összekötni a hiányzó pontokat, azonban arra is van lehetőség, hogy minden fogat külön-külön pótoljunk.

Amennyiben fogazatának jelentős hányadát már elvesztette, műgyökereket használunk, amikre biztonságosan és kényelmesen tudjuk rögzíteni a teljes fogsorokat is.

 

Technológia

 

 

German